Compliant en secure in de Microsoft cloud

Zijn vertrouwelijkheid en integriteit van uw informatie en authenticiteit en beschikbaarheid van uw IT-systemen wel voldoende gewaarborgd?

IT-security was lange tijd van ondergeschoven belang. Het werd gezien als een noodzakelijk kwaad dat vooral geld kost en weinig waarde toevoegde aan de organisatie. De laatste jaren is dit beeld veranderd. Mede door de grote gevolgen van steeds geavanceerdere cyberaanvallen die breed worden uitgemeten in de media en door verscherpte wet- en regelgeving voor het gebruiken en verwerken van (persoonsgebonden) data, staat informatiebeveiliging bij de meeste organisaties hoog op de agenda. Daar komt bij dat organisaties door de steeds verder groeiende digitalisering in toenemende mate met elkaar samenwerken, informatie uitwisselen en deze informatie 24/7 beschikbaar moet zijn.

Niet alleen klanten, maar ook medewerkers verwachten dat zij altijd en overal toegang hebben tot bedrijfsinformatie, via welk device dan ook. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat hun organisatie innovaties omarmt en nieuwe toepassingen ontwikkelt. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things. Eén van de gevolgen hiervan is dat steeds meer sensordata wordt uitgewisseld. Meer data betekent ook meer toegangspunten en dat verhoogt het risico. De meeste organisaties zien dus het belang van digitalisering en innovatie en beseffen ook dat security moet meegroeien met de ambities die er op IT-gebied zijn.

De Rubicon Security Baseline Audit: snel zicht op de status en effectiviteit van uw informatiebeveiliging

De beste manier om uw security-inrichting te toetsen is via de Rubicon Security Baseline Audit. Deze audit is samengesteld op basis van controls uit het NIST en CIS framework gecombineerd met Microsoft best practices en de ervaringen van onze specialisten. Veel organisaties worstelen met het vastleggen van beleid voor informatiebeveiliging. Het vertalen van dit beleid in pragmatische security controls is tijdrovend. Met de Rubicon Security Baseline Audit bieden wij een beproefd startpunt dat in gereguleerde omgevingen is toegepast.

Met de Rubicon Security Baseline Audit hebben diverse grote financiële instellingen zoals (pensioen)verzekeraars en banken, gedetailleerde inzichten verkregen om een hoger niveau van beveiliging en compliance te bereiken. Ook behoefte aan inzicht in de status en effectiviteit van uw informatiebeveiliging? Wij kunnen de compliance en security statussen van uw Microsoft cloud omgeving in kaart brengen. Neem contact met ons op.

Rubicon: uw Compliance & Security partner voor cloud-omgevingen. Neem contact op met onze cloud security specialisten.

Klantcases

Actueel

Vragen over dit onderwerp?Copyright Rubicon   |   All Rights Reserved   |   Disclaimer   |   Privacy Statement   |   Leveringsvoorwaarden