Geen 'Lift and Shift'

Geen cloud zonder virtuele infrastructuur

Cloud is geen technologische innovatie

Ondanks het feit dat een aantal technologieën zoals virtualisatie en betrouwbaar breedband internet bij elkaar moest komen om Cloud Computing mogelijk te maken, vormt Cloud Computing in zichzelf geen technologische vernieuwing. De technologie die de basis vormt voor Cloud Computing bestaat langere tijd en kan inmiddels als bewezen worden beschouwd. De virtuele Windows server of de CRM applicatie in de cloud zijn tenslotte technologisch dezelfde als die uit het eigen datacenter. Dat wil niet zeggen dat Cloud Computing niet innovatief is. Dat is het zeker wel. Cloud Computing is innovatief omdat het een geheel nieuwe manier is waarop informatietechnologie wordt geleverd en gebruikt.

Ontkoppeling van productie en consumptie van ICT-diensten

Een belangrijk aspect van Cloud (Utility) Computing is de ontkoppeling tussen productie en consumptie van ICT-diensten. Afhankelijk van het gekozen servicemodel ligt het ontkoppelpunt hoger of lager in de keten. De relevante cloud servicemodellen zijn Software as a Service (SaaS), Platform as a Service (PaaS) en Infrastructure as a Service (IaaS).

Rubicon gelooft niet in ‘Lift and Shift’

De meeste applicaties die vandaag de dag worden gebruikt, zijn niet in de cloud geboren (Gartner: ‘cloud native’) en kunnen niet omgaan met specifieke cloud eigenschappen zoals elasticiteit, netwerk latency of federated identities.

‘Lift and shift’ van bestaande applicaties en infrastructuur levert daarom meestal nauwelijks business waarde maar vaak wel hogere kosten op. De aanpak van Rubicon heeft als focus het moderniseren en migreren van workloads (applicaties en data) naar de cloud en niet zozeer het 1:1 overhevelen van ICT-infrastructuurfuncties.

Klantcases

Actueel

Vragen over dit onderwerp?Copyright Rubicon   |   All Rights Reserved   |   Disclaimer   |   Privacy Statement   |   Leveringsvoorwaarden