Microsoft Cloud Adoption Framework (CAF) voor de overheid

De overheid maakt een duidelijke beweging naar de cloud. Strategisch rijksbeleid wordt ontwikkeld voor het gebruik van clouddiensten, waarbij de cloudstrategie en cloudkaders worden uitgewerkt. In de I-strategie Rijk 2021-2025 is de journey naar de cloud één van de belangrijke kernvraagstukken.

Uw departement staat wellicht aan het begin van de cloud journey of is al op weg en ervaart uitdagingen bij het succesvol migreren en moderniseren van applicaties (workloads) en het voldoen aan compliancy-eisen. De belangrijke keuzes die moeten worden gemaakt en de vele opties binnen Azure zijn soms lastig te overzien. Microsoft en Rubicon helpen u daarbij.

Doorpakken op digitale transformatie

Het gezamenlijk bepalen van een duidelijk en consistent pad naar de cloud is een belangrijke eerste stap bij cloud adoptie. Een goed cloud adoptieplan levert een belangrijke bijdrage aan een succesvolle migratie naar de Azure cloud. Daarbij worden de mogelijkheden van de Azure cloud optimaal benut en wordt voldaan aan security- en compliancy-eisen voor de Nederlandse overheid.

Rubicon begeleidt de Rijksoverheid en vele andere overheidsinstellingen al jaren bij de journey naar de Azure cloud. Onder meer op het gebied van cloud-strategie, architectuur, migratie & modernisatie, security & compliancy, adoptie en cloud beheer. Het betreft grootschalige cloud-omgevingen van onder andere ministeries, provincies en zelfstandige bestuursorganen.

Een bewezen leidraad en tools voor de journey van de Rijksoverheid naar de Azure cloud

Wij ondersteunen uw organisatie bij de adoptie van Azure cloud op basis van het Microsoft Cloud Adoption Framework (CAF). Het Cloud Adoption Framework is een full lifecycle framework dat ondersteunt tijdens iedere fase van cloud adoptie door het bieden van richtlijnen en een aanpak gebaseerd op best practices.

Wilt u meer weten over cloud adoptie en wat het Microsoft Cloud Adoption Framework (CAF) u kan bieden? Wij kunnen een ‘Get-started’-workshop specifiek voor uw organisatie verzorgen. In een online sessie van 2 uur geven wij u en uw collega's een introductie van het Cloud Adoption Framework en bepalen we met u in welke fase van CAF u het beste kunt starten en hoe wij u daarbij kunnen helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Klantcases

Actueel

Vragen over dit onderwerp?Copyright Rubicon   |   All Rights Reserved   |   Disclaimer   |   Privacy Statement   |   Leveringsvoorwaarden